Maarten Schouten

Mijn leven

Wat fijn dat je meer over mij wilt weten. Ik was die jongen die ook anders was en niet tegen oneerlijkheid kon.

Ik had geen idee wat ik later wilde worden als ik ‘groot‘ was. Na mijn opleiding op de MTS besloot ik te gaan studeren op de HTS in ’s-Hertogenbosch en de opleiding bedrijfskunde te gaan doen, deze overstap was het begin van mijn nieuwe wereld. Het studenten leven beviel me goed. De studenten vereniging, waar ik in de sport commissie zat en het op zetten van het eerste dispuut met medestudenten. Voor het eerst zelfstandig zijn, op kamers gaan en lang leve de vrijheid. Ik besloot om mijn opleiding te stoppen na anderhalf jaar. Ik wilde iets anders, en dat werd het ook. Ik was nog dienstplichtig en besloot het leger in te gaan. Het werd de Luchtmobiele Brigade te Schaarsbergen. Ik werd plaatsvervangend groepscommandant van een infanterie groep. In het tweede jaar zijn wij 5 maanden in Bosnië op uitzending geweest (1994) onder de vlag van de VN. Hier heb ik veel gezien en geleerd, het leven van een andere kant gezien, de verwoesting en schade maar vooral wat het met mensen doet, vooral kinderen. Dit heeft mij diep geraakt.

Na mijn ontslag wist ik nog steeds niet welke richting ik op wilde.

Ik ben gaan werken en rolde van de ene in de andere baan. Ik heb in de horeca gewerkt, in de telecom en installatie techniek, evenementen en recreatie, teamleider in de logistiek, groepswerker bij een dak- en thuislozen opvang. Ik heb jaren voor justitie en reclassering gewerkt als begeleider van gedetineerden en taakstraffen.

Ik kwam er achter dat ik het fijn vond om met mensen te werken. Door de gespreken, en vooral door te luisteren naar mensen ontdekte ik hoe belangrijk het is als je gehoord en gezien word.
Ik ontmoette hierdoor vaak mezelf als er een nieuwe uitdaging voor de deur stond en altijd kort daarna een nieuwe oplossing zich aanbood. ‘Go with the flow’ zoals ze dat tegenwoordig ook noemen. Ik kreeg ook commentaar natuurlijk als ik weer eens veranderde en een keuze maakte, omdat het niet begrepen werd waarom ik zo makkelijk iets los kon laten. Om vervolgens elders in te stappen. Naar mate ik ouder en wijzer werd en groeide, leerde en zag ik in hoe het is om ‘anders’ te zijn. Ik leerde omgaan mét het anders zijn. Tegenwoordig hebben ze allerlei benamingen hiervoor, op dat terrein begeef ik mij niet. Voor mij is iedereen gelijk en de een heeft wat meer last van zichzelf dan de ander. Hierbij speelt de hoog gevoeligheid een grote rol. Hoe ga je hierom en hoe gaat jouw omgeving met jou om, en de belangrijkste vraag hoe het werkt. Hoe het spel werkt wat we het leven noemen in al zijn aspecten.

In 2016 ben ik de opleiding gaan doen voor Sensitherapeut. Dit was voor mij een bevestiging van wat ik toen al wist, gezien had en voelde. Na een periode van grote transformatie in mezelf ben ik in oktober 2020 begonnen met mijn praktijk als Sensitherapeut. Het vertrouwen die het mij heeft gegeven voelt geweldig. De prijs die ik krijg, als iemand na een behandeling de deur uit gaat, is dat ik weet, zie en voel dat diegene een ander mens is geworden. Een mens met nieuwe inzichten en handvatten voor de rest van zijn of haar leven. De transformatie aan kan gaan die voor ze klaar ligt. Het pad vrij maakt voor een autonoom leven. Als vervolg hierop geef ook geleide meditaties , en wel de adelaarsmeditatie. Deze meditatie zorgt ervoor dat jij bij jou eigen bron komt. Voor referenties over mijn behandelingen kun je op mijn facebook link klikken onder deze pagina.